Nieuws

Visma HRM:
we zijn begonnen!

23 maart 2021

voortgang

Visma HRM, we zijn begonnen

Het is maart 2021. De eerste twee salarisbetalingen van dit jaar liggen alweer achter ons. Tijd om even stil te staan bij waar we mee bezig zijn.

Zo’n 10 maanden geleden zijn we begonnen met het ontdekken van Visma HRM. De bestaande Youforce applicatie loopt op zijn eind en Visma kent een nieuwe oplossing met vele mogelijkheden. Naast de gebruikelijke functionaliteit als correspondentie en personeelsdossier zijn standaard ook bijvoorbeeld verzuimprotocol, een basis gesprekkencyclus en een opleidingsmodule beschikbaar. Visma beschikt verder over API’s waarmee koppelingen met externe partijen zoals arbodiensten, maar ook planningssystemen te realiseren zijn.

Pilot met vijf werkgevers

Samen met vijf werkgevers zijn we de uitdaging aangegaan om de personeels- en salarisadministratie vanaf januari 2021 in Visma te verzorgen. Deze klanten vormen een goede afspiegeling van ons klantenbestand: twee primair onderwijs werkgevers, twee voortgezet onderwijs werkgevers en een kinderopvanginstelling. Totaal 1500 verloningen per maand, dus het was best wel even spannend hoe dit in januari zou verlopen. Inmiddels kijken we terug op een geslaagde januari en februari salarisbetaling.

Waar staan we vandaag?

Werkgevers kunnen contractwijzigingen in Visma registreren en medewerkers kunnen declaraties opstarten. De basisfunctionaliteit werkt. Waar we de komende maanden nog hard aan moeten werken is om alles weer te automatiseren. Bijvoorbeeld het automatisch doorzetten van een contractmutatie naar een schriftelijke arbeidsovereenkomst. Het liefst ook direct met een digitale ondertekening door de werknemer zodat het document ook direct het elektronisch dossier in kan. Gelukkig leveren onze pilot klanten wekelijks input hoe we Visma maximaal kunnen ontwikkelen.

Op de goede weg

We zijn er dus nog niet maar we zijn op de goede weg. De doelstelling is dat we op 30 juni 2021 verder in Visma zijn dan dat we op 31 december 2020 in Youforce waren: klanten die met Visma werken zullen per 30 juni over minimaal dezelfde functionaliteiten beschikken als in Youforce.
Ik geloof nog steeds dat deze doelstelling realistisch en haalbaar is. En dat geeft vertrouwen aan die klanten die nu nog vanuit Youforce bediend worden en op een later tijdstip de overstap naar Visma HRM gaan maken.

Nieuwsgierig geworden?

Wij vertellen je er graag meer over of kunnen je een eerste inkijk geven in Visma HRM.

Voor vragen of meer informatie:

Eric Massink
senior adviseur PSA en Youforce specialist
06 10 75 79 77 

e.massink@preadyz.nl

Eric Massink

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de Preadyz Update

!
!
!

We hebben je toestemming nodig om je persoonlijke gegevens te verwerken conform onze Privacyverklaring: 

Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Bekijk eerder verzonden Preadyz Updates en andere berichten:

(Het kan zo zijn dat sommige links naar artikelen in het archief met nieuwsbrieven niet meer actueel zijn en niet meer werken.)