Nieuws

Vaste reiskostenvergoeding vervalt per 1 januari 2021

8 december 2020

photo-1449965408869-eaa3f722e40d

Verruimde fiscale mogelijkheid met vaste reiskostenvergoeding vervalt per 1 januari 2021

Door de coronacrisis mochten werkgevers gedurende 2020 de vaste reiskostenvergoeding door laten lopen. Per 2021 is dit niet meer het geval. Werkgevers moeten dan het reispatroon van de werknemer opnieuw in kaart gaan brengen én thuiswerkendagen mogen dan niet meer als reisdagen worden aangemerkt.

In het eerdere bericht van de PO-Raad van april 2020 (lees hier: hoe zit het met het al dan niet doorbetalen van de reiskosten als een werknemer (grotendeels) thuiswerkt?) stond dat je gedurende het jaar 2020 een vaste reiskostenvergoeding voor woon- werkverkeer onbelast mocht doorbetalen. Dit mocht ook als medewerkers gedurende het jaar minder of helemaal niet meer van en naar het werk reisden. Deze uitzondering was gemaakt in verband met de bijzondere tijden als gevolg van de crisis.

Met ingang van 1 januari 2021 geldt het ‘normale’ fiscale regime (weer) ten aanzien van het vergoeden van reiskosten voor woon- werkverkeer. Werkgevers dienen het reispatroon van de medewerkers opnieuw in kaart brengen en eventuele veranderingen te toetsen aan de fiscale regelgeving (bijvoorbeeld de 36-wekeneis) en nagaan of zij nog een vaste vergoeding kunnen geven. Ook mogen thuiswerkdagen vanaf deze datum niet langer als reisdagen worden aangemerkt.

Voor vragen kun je contact opnemen met je contactpersoon van de salarisadministratie binnen je organisatie.

Bron: Artikel PO-Raad

Voor vragen of meer informatie:

René de Haan
salarisadministrateur
06 27 38 28 80
r.dehaan@preadyz.nl

Rene de Haan

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de Preadyz Update

!
!
!

We hebben je toestemming nodig om je persoonlijke gegevens te verwerken conform onze Privacyverklaring: 

Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Bekijk eerder verzonden Preadyz Updates en andere berichten:

(Het kan zo zijn dat sommige links naar artikelen in het archief met nieuwsbrieven niet meer actueel zijn en niet meer werken.)