Nieuws

Uitruilregelingen: voordeel voor je werknemers

25 september 2020

pexels-photo-701801

Uitruilregelingen, voordeel voor je werknemers!

In de selfservice van Youforce zijn de nodige uitruilregelingen weer actief. Door gebruik te maken van één of meerdere uitruilregelingen heeft jouw medewerker fiscaal voordeel.

Wat houdt de uitruilregeling ook alweer in?

Bij uitruil mag een brutobedrag netto uitgekeerd worden aan de medewerker. Het enige nadeel is dat de werknemer een lagere UWV-uitkering ontvangt mocht hij of zij arbeidsongeschikt of werkloos worden.

Hoe regelt de medewerker de uitruil in Youforce?

Op het tabblad 'uitruil' in de selfservice ziet de medewerker de volgende tegels:

  • Vakbond
    De betaalde vakbondscontributie kan je uitruilen met de eindejaarsuitkering. De vakbond verklaart hoeveel contributie de werknemer in 2020 heeft betaald. Deze verklaring moet de werknemer bij de aanvraag toevoegen.Let op: De aanvraag uitruil vakbondscontributie moet uiterlijk 10 december via de selfservice ingediend zijn.
  • Reiskosten
    Onbelast mag de werknemer € 0,19 per kilometer reiskostenvergoeding ontvangen. Op basis van de CAO ontvangt de medewerker meestal een lager bedrag aan maandelijkse reiskosten. Het restant kan de werknemer fiscaal gunstig terug ontvangen. Om in 2021 van deze regeling gebruik te mogen maken, moet de werknemer de aanvraag via de selfservice uiterlijk 31 december 2020 ingediend hebben.

Deel deze informatie met jouw werknemers zodat zij maximaal kunnen profiteren van deze regelingen. Als ze vragen hebben, kunnen ze deze mailen naar: helpdesk@preadyz.nl.

Meer informatie en vragen: 

Eric Massink
senior adviseur PSA en Youforce specialist
06 10 75 79 77
e.massink@preadyz.nl

Eric Massink

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de Preadyz Update

!
!
!

We hebben je toestemming nodig om je persoonlijke gegevens te verwerken conform onze Privacyverklaring: 

Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Bekijk eerder verzonden Preadyz Updates en andere berichten:

(Het kan zo zijn dat sommige links naar artikelen in het archief met nieuwsbrieven niet meer actueel zijn en niet meer werken.)