Training
Excellente Gespreksvoering

Sterke basistraining met je team

Sterke basistraining
met je team

Schermafbeelding 2020-03-20 om 11.27.48

Bij de ontwikkeling van medewerkers is alles er op gericht dat de medewerker het beste uit zichzelf haalt. Goede gesprekken hierover zijn van essentieel belang.

Excellente gesprekken noemen wij een gesprek wat niet alleen klopt qua inhoud (het WAT en WAAROM) maar juist ook qua vorm en toonzetting (het HOE). Want zoals de Fransen zeggen: c'est le ton qui fait la musique. Hoe voer je zo'n gesprek? En hoe leg je het gesprek en de eventuele vervolggesprekken vast? Want daar is in de formats van de meeste HR-systemen niet altijd handig ruimte voor.

Om hier antwoord op te geven biedt Preadyz de training Excellente Gespreksvoering aan. Je leert hoe je een excellent gesprek voert en vastlegt.

De training start met een introductie over de verschillende gespreksgebieden (bijv. ziekteverzuim-, re-integratie- en jaargesprekken). Daarna gaan we zelf aan de slag met het oefenen van gesprekken en de verslaglegging ervan. Tijdens deze interactieve training oefen je de gesprekken met een trainingsacteur. Zo krijgen en je collega's de excellente gespreksvoering snel en spelenderwijs in de vingers. Je leert niet alleen van je eigen oefening maar ook van elkaar. En je kunt het geleerde gelijk toepassen binnen je eigen organisatie.

Van de deelnemers wordt dus een actieve houding verwacht. Van tevoren vraagt de trainer Maaike  van Zadelhoff je om je eigen casusposities in te brengen, aan de hand waarvan concrete voorbeelden worden gemaakt.
Tijdens deze interactieve training krijg je alle actuele kennis en inzichten over drie belangrijke onderwerpen:
Het voeren van een excellent gesprek: het juiste gesprek bij het juiste onderwerp;
Gesprekken oefenen met een acteur;
Verslaglegging: de do’s & don’ts en tips & tricks.
Naast de theorie is er ruimte om eigen casussen te bespreken (uiteraard geheel vertrouwelijk).

Programma

 

Tekst van Maaike. Kort en krachtig. atuurlijk doe je er als werkgever alles aan om het beste uit je mensen te halen. En daarvoor is goede personeelszorg van groot belang. Een essentieel onderdeel is een excellente gesprekkencyclus. Wat is een excellente gesprekkencylus voor jou en hoe organiseer je dat? Over deze zaken, daar gaat deze training over. 

Wat leer je tijdens deze training?

Tijdens deze interactieve training krijg je alle actuele kennis en inzichten over drie belangrijke onderwerpen:

  1. de gesprekkencyclus;
  2. het functioneringsdossier;
  3. het ziektedossier.

Je leert hoe deze dossiers in te richten met handige tips & tricks en do's & dont's. Naast de theorie is er ruimte om eigen casussen te bespreken (uiteraard geheel vertrouwelijk). 

Programma

Het ochtenddeel staat vooral in het teken van theorie en het middagdeel van de praktijk. Het programma ziet er als volgt uit:

  • welkom en kennismaking;
  • het waarom van dossiervorming: waar doe ik het voor?
  • gesprekkencyclus: theorie en praktijk aan de hand van eigen casuïstiek;
  • ziekteverzuimbeleid: theorie en praktijk aan de hand van eigen casuïstiek;
  • afronding en evaluatie training.

Dit is het basisprogramma van de training; het is mogelijk om dit programma aan te passen en juist meer of minder aandacht te geven aan bepaalde onderdelen. 

Tijd en locatie

De workshop is van 9.00 tot 16.00 uur en kan plaatsvinden op je eigen locatie. Ook kunnen we je mogelijk adviseren over een inspirerende externe trainingslocatie. 

Investering

De investering voor de dagtraining zoals hier omschreven bedraagt € 2.500 exclusief BTW en reiskosten. De prijs is inclusief een telefonisch voor- en nagesprek met de trainer Maaike van Zadelhoff.

In het voorgesprek kan ook de lengte van de training besproken worden; ook een training van een dagdeel of een meerdaagse training is mogelijk.

Trainingsacteur?

Bij het praktijkonderdeel is het mogelijk om te werken met een geschoolde trainingsacteur. Dit wordt in het voorgesprek besproken. De meerprijs wordt verwerkt in het trainingsvoorstel. 

Aantal deelnemers

Er kunnen bij voorkeur circa 12 deelnemers meedoen aan deze interactieve training.

IMG_1595

De trainer: Maaike van Zadelhoff

Maaike is jurist, trainer en een gedegen vakvrouw. Ze traint graag op een praktische en interactieve manier. 

ZWPreadyz_YolandaVisser-6707

Informatie of vragen of offerte?

Neem contact op met de trainer Maaike van Zadelhoff: 06 25 64 51 91 of stuur haar een e-mail.  

Je team gelijk aanmelden?

Of wil je eerst contact? Laat je gegevens achter en we nemen snel contact op om de training te bespreken en in te plannen:

Invalid Email
Invalid Number

We hebben je toestemming nodig om je persoonlijke gegevens te verwerken conform onze Privacyverklaring.

shutterstock_142852276
notes-clean-hero-minimal

“Maaike is een deskundige en prettige trainer die de toch wel ingewikkelde materie op een heldere, duidelijke en inspirerende manier bracht. Ze bood een goede mix tussen informatie-overdracht en interactie; het is heel fijn om ook veel aan praktijkcasussen te hebben gewerkt met elkaar. Dat was heel verhelderend en zorgt voor nog meer bewustwording. Wij zijn enthousiast over deze training en over de trainer!“

Naima Acharrat

P&O Adviseur VierTaal

"De training ‘dossiervorming in het onderwijs’ heeft mij concrete handvaten geboden die ik direct in de dagelijkse praktijk kan gebruiken. Ik heb geoefend in het helder overbrengen van een boodschap in een gesprek. Soms zoek je naar de juiste vorm om een boodschap over te brengen, zeker in het geval waarin een dossier wordt opgebouwd. Maaike weet de juiste balans tussen wetgeving en de menselijke maat te verwoorden. Het werken met praktijkcasussen maakt deze training van grote meerwaarde."

 

Esmé Bijlsma

Locatiedirecteur Prinses Margrietschool
en 't Hunnighouwersgat Terschelling

"De training 'Excellente dossiervorming in het onderwijs' heeft zeker tot meer inzicht en kennis geleid. Ook informatie die in de praktijk nog wat moet landen. De trainer Maaike van Zadelhof heeft een prettige, rustige en heldere manier van informeren. Zo ken ik haar ook van haar juridische advieswerk. Ik kan deze training van harte aanbevelen."

 

Bea de Vries

Directeur CSBO De Kimkiel Groningen