Nieuws

Nieuwe tool Participatiefonds: mentor on the job

23 mei 2020

Nieuwe tool: mentor on the job

Het Participatiefonds heeft een nieuwe tool geïntroduceerd te weten ‘mentor on the job’.

Wanneer een nieuwe leerkracht wordt benoemd op school is dat natuurlijk superfijn! Zeker in het begin wil je een nieuwe medewerker dan ook extra begeleiden. Door het lerarentekort kan het je echter aan tijd ontbreken en is er misschien te weinig ruimte om de juiste begeleiding te bieden. Een ‘mentor on the job’ kan hierbij uitkomst geven.

Hoe werkt het?

De mentoren zijn in dienst van het PF. Als school kan je deze mentoren kosteloos laten invliegen op momenten en op locaties wanneer en waar dit gewenst is, uiteraard als de beschikbaarheid dit toelaat. Bij het regioteam kan je informeren naar de mogelijkheden.

Wat kun je verwachten?

Samen met de (her)startende leerkracht en de schoolleider bepaalt de mentor de behoefte aan ondersteuning. De leerkracht stelt met de mentor doelen, een tijdpad en evaluatiemomenten vast. De mentor observeert, adviseert, reflecteert en evalueert zowel in de klas als op afstand.

De mentoren

De mentoren van het Participatiefonds zijn gemotiveerde ervaringsdeskundigen, zorgvuldig geselecteerd uit de groep uitkeringsgerechtigden PO. Na een uitvoerige selectieprocedure zijn ze opgeleid en getraind door het Participatiefonds in samenwerking met NCOI. Door hun jarenlange ervaring als leerkracht, schoolleider of intern begeleider weten zij precies wat er bij de start in het onderwijs allemaal komt kijken. Ze helpen de leerkracht op vakinhoudelijk gebied met een goede (her)start binnen de school, zodat deze snel zelfverzekerd voor de klas staat. En blijft staan!

Wie kan er gebruik van maken

  • Startende leerkrachten;
  • Herintreders;
  • Zij-instromers.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Via deze link vind je de gegevens van de regioteams: regioteams van het Participatiefonds.

Meer informatie:

Er is een folder gemaakt over mentor on the job:

Voor vragen of meer informatie:

Je regiocoördinator van het Participatiefonds vertelt je graag meer over deze nieuwe dienstverlening. Kijk hier voor de contactgegevens.

Participatiefonds:vervangingsfonds

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de Preadyz Update

!
!
!

We hebben je toestemming nodig om je persoonlijke gegevens te verwerken conform onze Privacyverklaring: 

Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Bekijk eerder verzonden Preadyz Updates en andere berichten:

(Het kan zo zijn dat sommige links naar artikelen in het archief met nieuwsbrieven niet meer actueel zijn en niet meer werken.)