Nieuws

Tips & tricks ProActive

6 december 2018

ProActive

Tips & tricks ProActive
Om u wat meer wegwijs te maken in de werkwijze van ProActive hebben wij enkele tips & trucs voor u op een rij gezet. Mocht u zelf nog vragen of aanvullingen hebben die hierop betrekking hebben, dan horen wij het graag. Wij zullen ze dan meenemen in dit overzicht.

 • Informeren crediteur

  In de postbus van ProActive kunt u direct contact opnemen met de afzender van de mail via de knop 'crediteur informeren'. Denk er wel om, dat wanneer u dit gebruikt wanneer u bijvoorbeeld een kopiefactuur wilt opvragen, u wel een mailadres in de tekst zet.

   

 • Veilig mailadres

  Wanneer u op het plusje klikt achter het mailadres in de postbus, wordt deze afzender een 'veilig mailadres' en gaan de facturen voortaan rechtstreeks naar de map coderen. U ziet ze dan niet meer verschijnen in uw postbus.

 • Sjabloon aanmaken

  Wanneer u een factuur iedere maand moet boeken of een factuur moet verdeeld worden op basis van leerlingenaantallen, dan kunt u dit vereenvoudigen door een sjabloon aan te maken.

  Bij het inboeken van de factuur klikt u op het vinkje van Toevoegen. Deze geeft u dan een naam en de keuze of u met vaste bedragen (maandbedrag energie) of variabele bedragen (leerlingenaantallen) wilt gaan werken.

  Hiermee is het sjabloon aangemaakt.

  Wanneer u een volgende keer gebruik wilt maken van het sjabloon, dan kiest u voor het sjabloon wat u wilt gebruiken en klikt op het handje. De boekingsregels worden dan aangemaakt op basis van het vooraf ingesteld sjabloon.

 • Onbekende crediteuren toevoegen

  Wanneer u nieuwe crediteuren hebt aangemaakt in Exact dan kunt u deze in ProActive bij het onderdeel coderen, via de knop ‘importeer relaties’, direct toevoegen aan ProActive.

  Wanneer u hierop hebt geklikt, klikt u vervolgens op de knop ‘onbekende crediteuren’. Dan worden de crediteuren voortaan ingevuld op de facturen.

Voor vragen of meer informatie of
het doorgeven van meer tips voor dit overzicht:

Gea de Wagt
medewerker financiën

06 21 36 99 41
g.dewagt@preadyz.nl

website klein nov 17-9195

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de Preadyz Update

!
!
!

We hebben je toestemming nodig om je persoonlijke gegevens te verwerken conform onze Privacyverklaring: 

Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Bekijk eerder verzonden Preadyz Updates en andere berichten:

(Het kan zo zijn dat sommige links naar artikelen in het archief met nieuwsbrieven niet meer actueel zijn en niet meer werken.)