Nieuws

Opnieuw aanpassing Werkkostenregeling

28 april 2020

Aangepast verhoging vrije ruimte Werkkostenregeling

Het kabinet heeft opnieuw maatregelen genomen om werkgevers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Om werkgevers tegemoet te komen, verhoogt het kabinet de vrije ruimte van de Werkkostenregeling (WKR) naar 3% voor de eerste € 400.000 van de loonsom. Deze extra verhoging is tijdelijk en geldt alleen voor 2020.

Vrije ruimte begin dit jaar ook verruimd

Onder de WKR kun je een percentage van de totale fiscale loonsom van de organisatie besteden aan onbelaste vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen aan de werknemers. Per 1 januari werd deze vrije ruimte al verhoogd van 1,2% naar 1,7% voor de eerste € 400.000. Boven de € 400.000 geldt een vrije ruimte van 1,2%.

Besteding

Jij als werkgever mag zelf bepalen of je de vrije ruimte wil gebruiken en waar je die aan wilt besteden. Bij overschrijding van de vrije ruimte, betaalt de werkgever 80% eindheffing over het meerdere.

Heb je vragen over hoeveel je (nog) te besteden hebt of heb je andere vragen over de WKR, neem dan contact op met je adviseur van Preadyz.

Voor vragen of meer informatie:

Tea Wolbers
applicatie-specialist P&O
06 25 11 81 18
t.wolbers@preadyz.nl

Tea Wolbers

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de Preadyz Update

!
!
!

We hebben je toestemming nodig om je persoonlijke gegevens te verwerken conform onze Privacyverklaring: 

Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Bekijk eerder verzonden Preadyz Updates en andere berichten:

(Het kan zo zijn dat sommige links naar artikelen in het archief met nieuwsbrieven niet meer actueel zijn en niet meer werken.)