Nieuws

CAO-akkoord voor Primair Onderwijs 2021 ondertekend

2 november 2021

PKMWelkom

CAO-akkoord voor primair onderwijs 2021

 

De PO-Raad en de vakbonden hebben op 2 november 2021 het CAO-akkoord voor primair onderwijs voor 2021 ondertekend. De achterbannen hebben ingestemd met het onderhandelaarsakkoord dat op 11 oktober was gesloten.

Met het CAO-akkoord stijgt het loon voor alle medewerkers in het primair onderwijs vanaf januari 2021 met terugwerkende kracht met 2,25%. In december 2021 wordt de eindejaarsuitkering eenmalig verhoogd van 6,3% naar 6,5%. Over de 500 miljoen die het demissionaire kabinet recent beschikbaar heeft gesteld voor de verbetering van salarissen in het primair onderwisj maken de PO-Raad en onderwijsvakbonden afspraken in de CAO voor 2022.

De achterban van de PO-Raad kon tot en met 25 oktober 2021 zijn stem uitbrengen over het onderhandelaarsakkoord. Ruim 70% van de stemmen van de schoolbesturen zijn uitgebracht. Een ruimte meerderheid daarvan heeft ingestemd met het akkoord. Volgens de statuten van de PO-Raad is een CAO-akkoord aangenomen als twee derde van de uitgebrachte stemmen voor het akkoord is. Dit is ruimschoots het geval.

 

Bron: PO Raad, 2021, 2 november

 

Voor vragen of meer informatie:

Rijanne de Boer
adviseur P&O en coach
06 11 05 17 90
r.deboer@preaydyz.nl

Rijanne

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de Preadyz Update

!
!
!

We hebben je toestemming nodig om je persoonlijke gegevens te verwerken conform onze Privacyverklaring: 

Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Bekijk eerder verzonden Preadyz Updates en andere berichten:

(Het kan zo zijn dat sommige links naar artikelen in het archief met nieuwsbrieven niet meer actueel zijn en niet meer werken.)