Nieuws

Verbeteringen nieuwe release Preadyz

1 mei 2018

In april heeft Preadyz in samenwerking met software-leverancier Get There weer gewerkt aan een nieuwe release. In deze release zijn meerdere release-items meegenomen. De grootste release-items die met de release in april zijn meegenomen, presenteren wij graag in dit filmpje.

 

Dit is trouwens het eerste instructiefilmpje van Preadyz met dank aan onze toppers Clemens van Koningsveld (presentatie) en Jurriën de la Vieter (montage). Hieronder de belangrijkste verbeteringen van deze release ook even op een rijtje: 

 

1 Doorklikken naar de factuur
Dit geeft u de mogelijkheid om op het niveau van grootboekmutatie door te klikken naar de factuur in PDF-format.

Toelichting: Er is een nieuwe functie toegevoegd waarbij u kunt doorklikken naar de factuur in het grootboekmutatie niveau. Als u nu de schoolknip of exploitatie opent, doorklikt naar de grootboekmutaties die bijvoorbeeld zijn geboekt op de grootboekkaart ‘Onderhoud 43300’, ziet u een nieuwe kolom staan. Deze kolom luidt ‘boekstuk’ en bevat een lijst met boekstuknummers. De blauwgedrukte boekstuknummers zijn aanklikbaar en werken als link naar de bijbehorende factuur. Wanneer u op dit boekstuknummer klikt, wordt de factuur in een nieuw tabblad als PDF-file geopend. Op deze manier kan je als gebruiker sneller achterhalen welke facturen de gerealiseerde uitgave in een bepaalde grootboekkaart tot stand hebben gebracht. Zo kunt u controleren of facturen kloppen, juist zijn geboekt of misschien nog ontbreken. Hiervoor hoeft u dus niet meer speciaal naar ProActive te gaan.

 

2 Inrichten van de schoolknip per gebruiker
Dit geeft u de mogelijkheid om de schoolknip in te laten richten op gebruikersniveau i.p.v. op bestuursniveau.

Toelichting: Voorheen kon een schoolknip enkel worden ingericht voor een geheel bestuur. De grootboekkaarten die inzichtelijk waren gemaakt, waren meteen voor iedereen –afhankelijk van de kostenplaatsautorisaties- toegankelijk die voor de schoolknip was geautoriseerd. Er is nu een nieuwe functionaliteit ingericht waarmee we de schoolknip per gebruiker en per budgethouder kunnen specificeren. Op deze manier kunnen we verschillende financiële rapportages op maat aanbieden. Mocht u gebruik willen maken van deze functionaliteit en de schoolknip op gebruikersniveau specificeren, stuur dan een mail naar c.vankoningsveld@preadyz.nl

 

3 Doorklikken naar achterliggende programma's

Dit geeft u een betere Single Sign On voor de achterliggende programma’s. 

Toelichting: Tenslotte betreft het derde belangrijke item dat mee is genomen in de release, de verbetering van de Single Sign On. Met deze verbeterde functionaliteit is het nu mogelijk om vanuit het platform in één keer door te klikken naar de onderliggende programma’s als Exact Online, Raet en ProActive. Op deze manier kunt u als gebruiker snel schakelen tussen bijvoorbeeld Youforce en het raadplegen van de formatiebesteding. Uiteraard dient u wel voor de programma’s geautoriseerd te zijn, wilt u gebruik maken van deze functie. Wanneer u hiervoor geautoriseerd bent, ziet u rechtsboven in uw scherm naast uw login-naam, het logo van het betreffende programma staan. Hier kunt u op klikken waarna u wordt doorgeleid naar het programma.


Bovenstaande items leiden hopelijk tot meer gebruikersgemak en stimuleren het gebruik van het platform. We blijven doorgaan met ontwikkelen en daarom zijn we altijd nieuwsgierig naar uw mening, tips en ideeën. Mocht u uw idee over het platform willen delen, neem dan vooral contact met ons op.  

Voor vragen of meer informatie:
Clemens van Koningsveld
adviseur P&O

06 15 92 39 72
c.vankoningsveld@preadyz.nl

Clemens van Koningsveld

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de Preadyz Update

!
!
!

We hebben je toestemming nodig om je persoonlijke gegevens te verwerken conform onze Privacyverklaring: 

Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Bekijk eerder verzonden Preadyz Updates en andere berichten:

(Het kan zo zijn dat sommige links naar artikelen in het archief met nieuwsbrieven niet meer actueel zijn en niet meer werken.)