Nieuws

Negatieve renteheffing

8 juni 2020

Negatieve renteheffing

Bij een aantal banken zijn onlangs rentes en voorwaarden van een aantal spaar-, betaal- en beleggersrekeningen gewijzigd en andere banken zullen snel volgen.

Een van de grootste wijzigingen is dat bij grote tegoeden negatieve rente wordt gerekend en dat er dus betaald moet worden als het banksaldo te hoog is.

Het is echter mogelijk om via het Ministerie van Financiën de te hoge tegoeden te parkeren (schatkistbankieren). Het Ministerie heeft namelijk toegezegd om nooit onder de 0% rente te heffen.

Schatkistbankieren is bedoeld voor instellingen die een wettelijke of publieke taak uitvoeren en hiervoor gelden van het Rijk ontvangen. Deze gelden kunnen worden aangehouden bij het ministerie van financiën. Dit publiek geld verlaat de schatkist niet eerder dan noodzakelijk is voor de uitvoering van die publieke taak. Dus wanneer het geld nodig is, dan kan het worden aangesproken bij het Ministerie van Financiën. Zie voor meer info de website van het Ministerie van Financiën.

Voor vragen of meer informatie:

Gerjan Heerkes
mede-oprichter Preadyz en klantadviseur
06 50 70 69 29
g.heerkes@preadyz.nl

Gerjan Heerkes

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de Preadyz Update

!
!
!

We hebben je toestemming nodig om je persoonlijke gegevens te verwerken conform onze Privacyverklaring: 

Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Bekijk eerder verzonden Preadyz Updates en andere berichten:

(Het kan zo zijn dat sommige links naar artikelen in het archief met nieuwsbrieven niet meer actueel zijn en niet meer werken.)