Nieuws

IPAP Loyalis
Arbeidsongeschiktheidsverzekering 2021

22 maart 2021

IPAP Loyalis Arbeidsongeschikheidsverzekering 2021

In het onderwijs kunnen werkgevers een zuiver collectief contract (deelname voor iedereen) of semi-collectief contract (keuze werknemer) hebben afgesloten met Loyalis (A.S.R.) voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Heb je een contract afgesloten met Loyalis voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering? Dan is het volgende goed om te weten:

Premie 2021 ongewijzigd

Per 1 januari 2021 heeft Loyalis (A.S.R.) aangegeven de premie niet te verhogen in 2021.

Wijziging polisvoorwaarden

Per 1 april 2021 zal Loyalis haar polisvoorwaarden aanpassen, o.a. voor wat betreft de leeftijd voor het vervallen van de premiebetalingsplicht van de gedeeltelijke arbeidsongeschiktheidsverzekering:

  • Zowel bij de gedeeltelijke als volledige arbeidsongeschiktheidsverzekering geldt per 1 april 2021 dat er premie betaald wordt tot twee jaar vóór de AOW-leeftijd is bereikt (bij de gedeeltelijke arbeidsongeschiktheidsverzekering was dit altijd tot 5 jaar vóór het bereiken van de AOW-leeftijd). Hiervoor geldt wel een overgangsregeling: wanneer je tot 1 april 2021 in de groep '2 tot 5 jaar voor de AOW-leeftijd' zit, dan blijf je premievrij voor de gedeeltelijke arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Voorbeeld:

Ben je 63 jaar en was je op 31 maart 2021 in dienst, dan hoef je geen premie te betalen voor de gedeeltelijke arbeidsongeschiktheidsverzekering. Ben je op of na 1 april 2021 in dienst getreden, dan dient er wel premie te worden betaald voor deze gedeeltelijke verzekering.

  • Door het wijzigen van de premievrije leeftijd is ook de maximale toetredingsleeftijd tot de verzekering verschoven. Deze loopt tot 1 jaar vóór de premievrijstelling, dus 3 jaar vóór de AOW-leeftijd.

Loyalis (A.S.R.) heeft aangegeven haar deelnemers voor 1 maart 2021 hierover meer uitleg te sturen. Je ontvangt van Loyalis informatie over de gewijzigde polisvoorwaarden en het nieuwe polisblad. Wanneer je geen informatie hebt ontvangen of je hebt nog vragen, neem dan zelf even contact op met Loyalis via deze link.

Voor vragen of meer informatie:

Miranda Wilkens
salarisadministrateur
06 25 69 40 80
m.wilkens@preadyz.nl

 

MIranda Wilkens

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de Preadyz Update

!
!
!

We hebben je toestemming nodig om je persoonlijke gegevens te verwerken conform onze Privacyverklaring: 

Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Bekijk eerder verzonden Preadyz Updates en andere berichten:

(Het kan zo zijn dat sommige links naar artikelen in het archief met nieuwsbrieven niet meer actueel zijn en niet meer werken.)