Nieuws

Invoerdatum 1 augustus 2021 voor modernisering Participatiefonds niet haalbaar

3 februari 2021

Invoerdatum 1 augustus 2021 voor modernisering Participatiefonds niet haalbaar

Onderstaande tekst is afkomstig van de website van Vervangingsfonds Participatiefonds:

 

Het bestuur van VfPf heeft helaas moeten concluderen dat 1 augustus 2021 als invoerdatum voor de Modernisering Participatiefonds (Pf) niet meer haalbaar is.

Behandeling na verkiezingsreces

De Modernisering Pf is afhankelijk van de ingangsdatum van de nieuwe wetgeving. Al enige tijd wacht het wetsvoorstel op behandeling in de Tweede Kamer. Het kabinet is inmiddels demissionair en de coronacrisis legt een grote druk op de agenda. De behandeling van het wetsvoorstel is uitgesteld tot na het verkiezingsreces en wordt pas vanaf 8 april hervat.

We moeten de invoering van de Modernisering Pf daarom uitstellen. Immers, als het nieuwe Reglement Pf per 1 augustus 2021 in gaat dan hebben de schoolbesturen 4 maanden voorafgaand, per 1 april dus, al te maken met de inspanningsverplichting die kan gelden voor verlaging van de eigen bijdrage aan werkloosheidskosten. De wetsbehandeling is op die datum nog niet afgerond.

Nieuwe invoerdatum nog niet bekend

Op dit moment kunnen we nog geen nieuwe datum voor de invoering bepalen. Het bestuur van VfPf gaat hierover verder in gesprek en hoopt eind maart duidelijkheid te kunnen geven.

Wij willen graag starten met de nieuwe werkwijze die een positieve bijdrage gaat leveren aan kostenvermindering voor de sector en behoud van personeel. Bestuur en sociale partners blijven hun best doen om behandeling van het wetsvoorstel te bespoedigen.

Wat betekent dat voor schoolbesturen?

Voorlopig verandert er niets aan het proces om werkloosheidskosten vergoed te krijgen. Het Reglement Pf in zijn huidige vorm blijft geldig.

Lees meer over de veranderingen door de Modernisering Pf

Informatie over de inhoud van de modernisering, zoals de beëindigingsgronden en de inspanningsverplichting, vind je hier: vfpf.nl/modernisering. De antwoorden op de meest gestelde vragen over de Modernisering lees je in de Q&A.

Staat je vraag daar niet tussen? Vragen die te maken hebben met de Modernisering Pf kun je stellen via het speciale e-mailadres: vraaghetons@vfpf.nl.

© Bron bovenstaande tekst: website Vervangingsfonds Participatiefonds

Voor vragen of meer informatie:

Maaike van Zadelhoff
jurist en adviseur P&O
06 25 64 51 91
m.vanzadelhoff@preadyz.nl

MaaikevanZadelhoffPreadyz_YolandaVisser-6707

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de Preadyz Update

!
!
!

We hebben je toestemming nodig om je persoonlijke gegevens te verwerken conform onze Privacyverklaring: 

Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Bekijk eerder verzonden Preadyz Updates en andere berichten:

(Het kan zo zijn dat sommige links naar artikelen in het archief met nieuwsbrieven niet meer actueel zijn en niet meer werken.)