Nieuws

Thuiswerkkostenregeling

5 oktober 2021

Thuiswerkkostenregeling

Werkgevers en werknemers willen afspraken maken om ook na de crisis thuis te kunnen blijven werken. Daarvoor is de thuiswerkkostenregeling in het belastingplan 2022 geintroduceerd. Met ingang van 2022 behoort de thuiswerkvergoeding tot de fiscale vrijstelling voor wat betreft de werkkostenregeling.

Wat mag wel?

Werkgevers mogen € 2 per dag vergoeden. Deze vergoeding is vastgesteld door het NIBUD en geldt als compensatie voor het water- en elektriciteitsverbruik, de verwarming, koffie en thee etc. Voor het inrichten van de thuiswerkplek zijn andere gerichte vrijstellingen die onder de werkkostenregeling vallen.

 

Wat mag niet?

Een werknemer kan voor een thuiswerkdag een thuiswerkvergoeding ontvangen, het is dan echter niet meer mogelijk om voor diezelfde dag een vergoeding voor reiskosten woon-werkverkeer te ontvangen.

 

Hoe verwerk je dit?

WIl je ook een thuiswerkvergoeding geven en/of een vergoeding voro woon-werkverkeer aanpassen? Neem dan contact op met je salarisadministrateur bij Preadyz.

 

Let op:

In 2020 en 2021 werd de vrije ruimte van de WKR verhoogd. Per 2022 geldt voor de eerste € 400.000 van de loonsom weer het oude percentage van 1,7%. Daarboven geldt het percentage van 1,18%.

 

 

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de Preadyz Update

!
!
!

We hebben je toestemming nodig om je persoonlijke gegevens te verwerken conform onze Privacyverklaring: 

Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Bekijk eerder verzonden Preadyz Updates en andere berichten:

(Het kan zo zijn dat sommige links naar artikelen in het archief met nieuwsbrieven niet meer actueel zijn en niet meer werken.)