Handig om te weten

Vitaliteitsbudget
Subsidieregeling onderwijsassistenten

Reglement vervangingsfonds

7 februari 2019

  • Tip 1: Aanvragen vitaliteitsbudget Loyalis

    Werkgevers die een Arbeidsongeschiktheidsverzekering of een WGA-ERD Conventioneel verzekering hebben kunnen aanspraak maken op een budget die Loyalis meebetaalt ten behoeve van maatregelen voor verzuimpreventie op organisatie en individuele begeleiding. Meer weten in welke gevallen u dit budget kunt aanvragen? Klik op deze link of vraag hiernaar bij onze adviseurs.

  • Tip 2: Subsidieregeling onderwijsassistenten

    Om het lerarentekort bij gelijkblijvende omstandigheden tegen te gaan heeft de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen een regeling beschikbaar gesteld met als doel om het lerarentekort te verminderen door te bevorderen dat meer onderwijsassistenten de opleiding tot leraar gaan doen? Benieuwd naar de hoogte van subsidie en de voorwaarden die daar aan gekoppeld zijn? Klik op deze link of vraag hiernaar bij onze adviseurs.

  • Tip 3: Nieuw reglement Vervangingsfonds

    Per 1 januari 2019 is het reglement van het Vervangingsfonds aangepast en dit betreft een aantal interessante wijzigingen. Zo is de maximale bekostigingstermijnen van 24 naar 28 maanden verhoogd en worden vervangingskosten tijdens de hele zomervakantie voortaan vergoed. Daarnaast is de functie-eis komen te vervallen. Dit betekent dat de functiecategorie van een vervanger niet gelijkt hoeft te zijn aan die van de afwezige. Let op: de vervanger van een leerkracht moet altijd lesbevoegd zijn! Dit is namelijk vastgelegd in de wet. Alle wijzigingen nog even op een rijtje? Klik op deze link of vraag hier naar bij onze adviseurs?

Voor vragen of meer informatie:
Jurrien de la Vieter
adviseur P&O

06 21 10 17 49
j.delavieter@preadyz.nl 

Jurriën de la Vieter

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de Preadyz Update

!
!
!

We hebben je toestemming nodig om je persoonlijke gegevens te verwerken conform onze Privacyverklaring: 

Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Bekijk eerder verzonden Preadyz Updates en andere berichten:

(Het kan zo zijn dat sommige links naar artikelen in het archief met nieuwsbrieven niet meer actueel zijn en niet meer werken.)