Nieuws

Derde traject groeicarrousel afgerond: lees de onderzoeksresultaten

10 april 2019

Derde traject groeicarrousel afgerond

Het is alweer de derde keer dat Preadyz de samenwerking aangaat met studenten van de RUG die aan het project van de groeicarrousel deelnemen. De groeicarrousel is een project van ‘Ik ben Drents ondernemer’, dat de samenwerking tussen studenten van de RUG en Drentse bedrijven aanmoedigt. Een mooie kans voor Preadyz om met frisse input betere dienstverlening te kunnen leveren. Deze input vertaalt zich in advies dat de studenten uitbrengen op basis van het praktijkonderzoek dat zij doen.

Het praktijkonderzoek was dit keer in de vorm van interviews bij gebruikers van het platform waarbij een concept dashboard werd getoetst. In Power BI, de tool die uiteindelijk wordt gebruikt om het dashboard vorm te geven, hebben de studenten hun concept uitgewerkt. Dit concept bevatte verschillende visualisaties met als doel het dashboard duidelijk en overzichtelijk te maken. De gebruikersvriendelijkheid is uiteindelijk gepeild bij de belangrijkste doelgroep: de klant!

Onderzoeksresultaten

Uit het onderzoek van de studenten zijn verschillende conclusies getrokken:

  1. Allereerst viel het op dat de ervaringen en daaruit voortkomende wensen van de gebruikers sterk verschillen. De ene gebruiker hecht veel meer waarde aan een gepersonaliseerd dashboard waar die zelf het e.e.a. in kan aanpassen terwijl de andere gebruiker een eenduidig en overzichtelijk dashboard wenst. Bij het bouwen van het dashboard is het daarom belangrijk een balans te vinden in het tevreden stellen van de individu en het creëren van een eenduidig dashboard waar meerdere gebruikers mee geholpen zijn.
  2. Ten tweede wordt het doel van het dashboard herkend en overal beaamd: overzicht en duidelijkheid. De controller gaat uiteindelijk meer de diepte in als het op financiën aankomt, maar de algemene gebruiker die inlogt op ons platform moet door het dashboard snel en duidelijk kunnen zien hoe hij of zij er financieel voor staat. Dit betekent dat er niet te veel poespas getoond moet worden en ‘less is more’.
  3. Tenslotte komen de welbekende gebruikerswensen naar voren: snelheid, vindbaarheid en bereikbaarheid. Ook al verschillen deze drie termen van elkaar, ze hebben veel met elkaar te maken. Wanneer je inlogt in het platform wil je snel rapporten kunnen laden, niet teveel hoeven te klikken en geen navigatiesysteem nodig te hebben om informatie simpelweg te kunnen vinden. Informatie moet snel en makkelijk te vinden zijn.

Er is een traject met Get There gepland waarin het dashboard nu definitief gebouwd wordt. Voor Preadyz een mooi uitdaging om hier de onderzoeksresultaten in mee te nemen en het platform hiermee te verrijken.

Voor vragen of meer informatie:
Clemens van Koningsveld
adviseur P&O

06 15 92 39 72
c.vankoningsveld@preadyz.nl

Clemens van Koningsveld

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de Preadyz Update

!
!
!

We hebben je toestemming nodig om je persoonlijke gegevens te verwerken conform onze Privacyverklaring: 

Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Bekijk eerder verzonden Preadyz Updates en andere berichten:

(Het kan zo zijn dat sommige links naar artikelen in het archief met nieuwsbrieven niet meer actueel zijn en niet meer werken.)