Nieuws

Definitief einde levensloopregeling

23 maart 2021

Definitief einde levensloopregeling

De levensloopregeling eindigt definitief op 31 december 2021. De administratieve afhandeling is per 1 november 2021. Dat lijkt nog even te duren, maar voor je het weet is het 1 november. Wil je nog iets regelen, doe dit dan zo snel mogelijk.

Wat zijn de mogelijkheden voor je levenslooptegoed en hoe regel je dat? En wat gebeurt er als je niets doet? Hieronder hebben we alle opties op een rijtje gezet. Dan kun je er op tijd mee aan de slag.

Wat zijn nog de mogelijkheden voor 1 november?

  1. Uitbetaling levenslooptegoed; opnemen onbetaald verlof

In overleg met je leidinggevende is het nog steeds mogelijk om je levenslooptegoed te gebruiken voor onbetaald verlof. Bij de levensloopinstelling kun je een verzoek indienen voor een maandelijkse uitkering vanuit je levenslooptegoed. Na inhouding van de loonheffing wordt dit bedrag via je salaris uitbetaald.

Levensloop opnemen voor verlof kan nog tot 1 november 2021. Als dit je keuze is, wacht hier dan niet mee en begin nu.

  1. Uitbetaling levenslooptegoed; in één bedrag

Het is ook mogelijk om al voor 1 november 2021 (een deel van) het levenslooptegoed in één keer te laten uitbetalen. Ook dan wordt dit bedrag, na inhouding van de loonheffing, via je salaris uitbetaald.

Wanneer je voor (deel)betaling via je salaris kiest, regel dit dan tijdig voor 1 november 2021.

  1. Levenslooptegoed gebruiken als aanvulling op je pensioen

Heb je nog fiscale ruimte binnen je pensioenregeling, dan is het mogelijk om een bedrag vanuit het levenslooptegoed toe te voegen aan je pensioentegoed. Op jouw verzoek (en met een recente verklaring van ABP) wordt het opgegeven bedrag door de levensloopinstelling overgeboekt naar je werkgever. Deze stort het vervolgens door naar het ABP ten gunste van je pensioen.

Kom je hiervoor in aanmerking, dan kan dit nog voor 1 november 2021 via de levensloopinstelling geregeld worden.

Wat gebeurt er als je niets doet?

Je kunt er ook voor kiezen om nu niets te doen en nog door te sparen. Het totaal bereikte saldo op 1 november 2021 wordt in dit geval door de levensloopinstelling in één keer rechtstreeks aan je uitbetaald. De loonheffing wordt automatisch ingehouden op het uitgekeerde bedrag.

Welke optie je ook kiest, wees zelf alert op de gevolgen die de uitbetaling van je levensloopsaldo kan hebben op je aangifte inkomstenbelasting 2021 en op eventuele toeslagen of uitkeringen.

Heb je nog vragen, neem dan contact op met je salarisadministrateur.

Voor vragen of meer informatie:

Janna Swart
salarisadministrateur
06 27 32 59 35
j.swart@preadyz.nl

 

nieuwe_foto_Janna

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de Preadyz Update

!
!
!

We hebben je toestemming nodig om je persoonlijke gegevens te verwerken conform onze Privacyverklaring: 

Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Bekijk eerder verzonden Preadyz Updates en andere berichten:

(Het kan zo zijn dat sommige links naar artikelen in het archief met nieuwsbrieven niet meer actueel zijn en niet meer werken.)