Dashboard online!

Dashboard online!

Dashboard en andere items in de release

op dinsdagmiddag 25 juni in Assen

 • Inleiding


  Een lange, hobbelige weg, maar de bestemming is in zicht. De eerste versie van het dashboard staat namelijk online! 

  Drie onderzoeken door studenten van de RUG, een handjevol ICT’ers en een flinke dosis kritische blikken hebben er nu voor gezorgd dat de eerste drie rapportages gevisualiseerd op het platform staan. Dit zijn de exploitatie, de formatiebesteding en de uitputting van de WKR.

 • Hoe ziet het er nu uit?


  Zodra je inlogt in het platform, krijg je meteen de visualisaties te zien die weergeven hoe jouw school of bestuur er financieel voor staat.

  De visualisaties zijn onderverdeeld in vier thema’s; algemeen, financieel, personeel en leerlingen. Deze thema’s bevatten tabbladen die elk visualisaties per focusgebied weergeven. Zo zie je onder het thema financieel nu de exploitatie en de WKR rapportages en onder het thema personeel staat de formatiebesteding weergegeven.

 • Wat kun je ermee?


  Het doel van het dashboard is om snel informatie weer te geven op een overzichtelijke manier. Binnen de visualisaties ligt de focus dan ook op de totale stand tot en met vandaag. Echter kun je in de visualisaties ook dieper inzoomen. Zo kun je in de exploitatie doorklikken om de uitputting op maandniveau beter te bekijken per grootboekkaart en kun je in de formatiebesteding doorklikken om de maanduitputting in te zien per functiecategorie. Net als in de reeds aanwezige rapportages kun je in het dashboard ook filteren op kostenplaats, jaar, periode en kostendrager. Op deze manier kun je vanuit een helikopterview inzoomen op de resultaten waarbij je als gebruiker je vraagtekens hebt.

  Wil je echt de details induiken? Dan kan dat nog altijd door middel van de rapportages zoals de schoolknip en het rapport overschrijders.

 • En nu?

  Het dashboard is een onderdeel van het platform dat we altijd verder blijven ontwikkelen. Zo staan er een reeks nieuwe visualisaties op de planning die we de komende tijd gaan realiseren. In het verlengde hiervan staan we altijd open voor feedback en tips.

  Heb je nog vragen of aanvullingen of opmerkingen of opbouwende kritiek? Of wil je iets anders kwijt over het nieuwe dashboard, aarzel dan niet om contact op te nemen. Alle input is welkom!

Voor vragen of meer informatie:

Clemens van Koningsveld
adviseur P&O

06 1592 3972
c.vankoningsveld@preadyz.nl

Clemens van Koningsveld