Nieuws

Partner recht op aanvullend geboorteverlof mogelijk per 1 juli 2020

10 juni 2020

brothers-457237__480

Huidige situatie en regeling

Direct na de geboorte van het kindje hebben partners sinds 1 januari 2019 recht op eenmaal het aantal werkuren per week aan geboorteverlof. Dit wordt ook wel partnerverlof genoemd. Wanneer een partner bijvoorbeeld 36 uren per week werkt, dan heeft hij of zij ook recht op 36 uren verlof. De werknemer kan het aantal verlofuren verspreiden over maximaal 4 weken na de geboorte van het kindje.

Vanaf 1 juli aanvullend geboorteverlof

Naast het geboorteverlof van het aantal werkuren per week, kunnen partners vanaf 1 juli 2020 maximaal 5 weken extra geboorteverlof opnemen als het kindje op of na 1 juli 2020 wordt geboren. Dit aanvullend geboorteverlof moet wel binnen 6 maanden na de geboorte van het kindje worden opgenomen en pas nadat eerst het geboorteverlof van eenmaal het aantal werkuren per week is opgenomen.

Tijdens het verlof is er recht op een uitkering van het UWV, die door de werkgever aangevraagd wordt. In het PO en VO is er wel een verschil in de betaling van de uitkering en de doorbetaling van het salaris.

Primair Onderwijs

In de cao van het PO is opgenomen dat het salaris van de betreffende werknemer tijdens het aanvullende verlof volledig wordt doorbetaald. De uitkering van het UWV komt daarom ten goede aan de werkgever en bedraagt maximaal 70% van het (maximum)dagloon van de desbetreffende werknemer.

Hoe zorg je ervoor dat deze uitkering wordt aangevraagd?

Makkelijker kunnen we het niet voor je maken, de uitkering wordt namelijk automatisch aangevraagd bij het UWV via het nieuwe verlofproces in de self service van Youforce. Na de zomervakantie komt deze beschikbaar voor al onze klanten.

Voortgezet Onderwijs

Voor het VO is nog niets afgesproken wat betreft het aanvullende geboorteverlof. Daarom gelden daar (voorlopig) de voorwaarden die in de Wet Arbeid en Zorg (WAZO) zijn opgenomen. Dit betekent dat je als partner, tijdens het verlof, van het UWV een uitkering krijgt van maximaal 70% van het (maximum)dagloon. Het salaris wordt tijdens het verlof niet doorbetaald.
Net als bij het PO, wordt de uitkering automatisch aangevraagd bij het UWV via het nieuwe verlofproces in de self service van Youforce. Na de zomervakantie komt deze beschikbaar voor al onze klanten.

Meer informatie?

Mocht je meer willen weten dan staat op de website van het UWV aanvullende informatie: lees hier meer. 

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel dan kun je ook contact opnemen met je eigen salarisadministrateur van Preadyz. De contactgegevens van ons team vind je hier: alle contactgegevens.

Geschreven door
Jan-Willem Bouw
adviseur P&O

06 11 05 17 90  
j.bouw@preadyz.nl

IMG_2441

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de Preadyz Update

!
!
!

We hebben je toestemming nodig om je persoonlijke gegevens te verwerken conform onze Privacyverklaring: 

Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Bekijk eerder verzonden Preadyz Updates en andere berichten:

(Het kan zo zijn dat sommige links naar artikelen in het archief met nieuwsbrieven niet meer actueel zijn en niet meer werken.)