Nieuws

Voordelen aanpassing
Werkkostenregeling 2021

20 maart 2021

Voordelen aanpassing Werkkostenregeling 2021

In 2020 heeft het kabinet de mogelijkheden verruimd voor de bestedingen in de vrije ruimte van de werkkostenregeling. Ook voor 2021 is dit het geval.

Onderstaand vind je een toelichting op de voordelen van deze regeling:

  1. Aanpassing vrije ruimte;
  2. Thuiswerkvergoeding;
  3. Bestedingsruimte: waar kan ik de beschikbare ruimte (nog meer) voor gebruiken.

1. Aanpassing vrije ruimte WKR

Net als in 2020 heeft het kabinet de vrije ruimte van de werkkostenregeling verhoogd. Deze stijgt van 1,7% naar 3% over de eerste € 400.00,00 van de loonsom van de werkgever. Dit biedt je de mogelijkheid om als werkgever, als je daarvoor de financiële middelen hebt, je werknemers extra tegemoet te komen met bijvoorbeeld een bloemetje.

Anders dan vorig jaar, is het percentage boven de € 400.000,00 van de loonsom: deze wordt namelijk verlaagd van 1,2% naar 1,18%.

2. Thuiswerkvergoeding

Daarnaast onderzoekt het kabinet de mogelijkheden van een onbelaste thuiswerkvergoeding. Wanneer het kabinet hierop terug komt is nu nog niet bekend. Met bovenstaande verruiming van de vrije ruimte kan je zelf een onbelaste thuiswerkvergoeding verstrekken. Vooruitlopend op wat er straks mogelijk is.

3. Bestedingsruimte: waar kan ik de beschikbare ruimte (nog meer) voor gebruiken?

Je mag als werkgever zelf bepalen of je de vrije ruimte wilt gebruiken en waar je die aan wilt besteden. Bij overschrijding van de vrije ruimte, betaalt de werkgever 80% eindheffing over het meerdere. Bij het aanmerken van vergoedingen en verstrekkingen ten laste van de vrije ruimte geldt de zogenaamde gebruikelijkheidstoets. De gebruikelijkheidstoets houdt in dat de vergoedingen en verstrekkingen die een werkgever aanwijst, niet meer dan 30% mogen afwijken van wat in vergelijkbare omstandigheden gebruikelijk is.

 

Heb je vragen over hoeveel je (nog) te besteden hebt of heb je andere vragen over de WKR, neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Voor vragen of meer informatie:

Tea Wolbers
applicatie-specialist P&O
06 25 11 81 18
t.wolbers@preadyz.nl

Tea Wolbers

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de Preadyz Update

!
!
!

We hebben je toestemming nodig om je persoonlijke gegevens te verwerken conform onze Privacyverklaring: 

Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Bekijk eerder verzonden Preadyz Updates en andere berichten:

(Het kan zo zijn dat sommige links naar artikelen in het archief met nieuwsbrieven niet meer actueel zijn en niet meer werken.)